WTC Nevele op Strava

Ben je een gebruiker van Strava?
Wil je zie hoeveel de andere Clubleden trainen?
Dit kan via Club knop van Strava!!!
Zoeken naar WTC Nevele en vragen om lid te worden...
 
Nog geen Strava gebruiker... zie verder voor meer informatie...
 
Zit jij regelmatig op de fiets en wil je je ritten verbeteren? Dan kan een fiets app een handig hulpmiddel zijn. Misschien wel de bekendste fiets app van dit moment is Strava. Naast het meten van je snelheid, route, geklommen meters en afstand geeft Strava achteraf ook geavanceerde informatie over je training. Hiermee haal je nog meer uit je ritten. Hierna lees je meer over de mogelijkheden met de Strava app.
 
Hoe werkt Strava?

Download de Strava app in de App Store of Google Play op je smartphone. Heb je een fietscomputer of fietsnavigatie? Vaak beschikken deze toestellen ook over de mogelijkheid om Strava Cycling te installeren. Als de app gedownload is maak je een eigen account aan. Om je afstand in kilometers te zien is het handig om direct bij instellingen de eenheid aan te passen. Ook benieuwd naar je hartslag of cadans? Via bluetooth koppel je een extra sensor aan de app. Klaar voor de start? Druk dan op `New Ride'. Tijdens je rit zie je je gemiddelde snelheid, afstand, geklommen meters en de tijd. Terug van je rit? Dan beëindig je de registratie met 1 druk op de knop. Je ritten worden automatisch opgeslagen op je account.

Wat kan ik ermee?

 

Naast het bekijken van je gegevens tijdens het fietsen, analyseer je met Strava Cycling ook je resultaten achteraf. Zo zie je precies de route die je hebt gefietst en hoe hard je op ieder stuk reed. Misschien nog wel motiverender is de mogelijkheid om gegevens van andere fietsers op dezelfde route te bekijken. De app werkt namelijk met zogenaamde `segmenten'. Een segment is een stukje weg waar veel fietsers hebben gereden. Strava herkent een segment zodra je op het stukje weg rijdt en start automatisch een tijdregistratie. Op basis van je tijd bemachtig je een plekje in de ranglijst. Hoe leuk is het om uiteindelijk bovenaan een segment te eindigen? Precies. De volgende keer dus nog wat harder doortrappen om King of Queen van het segment te worden.