WTC Dames namen deel aan 'het grootste vrouwenpeloton'

Bron: Het Nieuwsblad

Vanop het terrein van Volvo Cars Gent zijn zaterdagochtend maar liefst 1.560 vrouwen vertrokken voor de recordpoging “Het Grootste Vrouwenpeloton”. Dat is een organisatie van Het Nieuwsblad, dat daarmee inspeelt op de stijgende interesse van vrouwen voor het wielrennen en de groter wordende populariteit van het vrouwenwielrennen.

Onder de 1.560 vrouwen aan de start werd Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) gezien, in het gezelschap van een groep fietsvriendinnen, maar onder meer ook meervoudig wereldkampioen judoka Gella Vandecaveye trok haar koersbroek aan.

Flanders Classics merkt dat het vrouwenwielrennen steeds meer aan populariteit wint en dat ook de interesse van dames voor het wielrennen een steeds hogere vlucht neem. “Er schrijven zich steeds meer vrouwen in voor de Ronde van Vlaanderen, ook voor onze tourtochten, er zijn ook steeds meer vrouwenwielrenclubs en we speelden al langer met het idee om voor vrouwen iets extra te doen”, zegt woordvoerder Gil Thibaut over het eenmalige initiatief. “Sinds mei kwamen die plannen, dankzij een aantal partners, in een stroomversnelling.”

De recordpoging vindt plaats tijdens de Volvo Cycling Classic, één van de veertien wielertochten van de Proximus Cycling Challenge.